Clima

Functionaliteit en modern design gecombineerd

Tijdens het verwerkingsproces wordt de chocolade getempereerd zodat alle vereiste eigenschappen van de chocolade ontstaan. Dit is een continuproces waarbij kristalvorming plaatsvindt. Getempereerde chocolade moet gekoeld worden om gewenste kristallen te stabiliseren. Hiervoor gebruikt men een koeltunnel waar de chocolade geleidelijk wordt gekoeld tot 13°C/15°C. Geconditioneerde lucht wordt met een matige snelheid door de koeltunnel geblazen zodat de hitte die vrijkomt tijdens het kristallisatieproces kan worden afgevoerd. Wanneer de chocolade de koeltunnel uitkomt, heeft het ongeveer de omgevingstemperatuur.

De koeltunnels die wij leveren zijn vervaardigd van roestvrij staal en zijn uitgevoerd in een modern design. De tunnels zijn volledig geautomatiseerd en voorzien van een koelcompressor met koelelement.

Koeltunnels

De bandsnelheid kan worden ingesteld en het reinigen van de apparatuur wordt vergemakkelijkt doordat delen van de tunnel eenvoudig kunnen worden opgeklapt. De tunnels zijn voorzien van automatische bandbesturing.

Bandbreedte van 220 tot 1.800 mm.

Voor de vormlijnen zijn etagekoelers, paternosterkoelers en linearkoelers leverbaar. De keuze is afhankelijk van de invormlijn, produkt, proces en ruimtelijke omstandigheden.

Indien u meer informatie over deze producten wenst, kunt u dit aangeven op het contactformulier.