Tempereermachines

Continue temperering

Een industriële tempereermachine zorgt voor een continue temperering. De machines zijn apart leverbaar, maar kunnen ook worden ingebouwd in glaceermachines en vormenvulinstallaties. Voor de ambachtelijke verwerking van chocolade is het charge-tempereersysteem het meest gebruikelijke systeem.

De chocolade wordt in de charge-tempereermachine verwarmd tot boven de 43°C, of vloeibare chocolade met deze temperatuur wordt in de machine gedaan. Boven de 43°C worden alle kristallen gesmolten. Het roerwerk zorgt voor een homogeen produkt.

Tempereermachines

Na het smelten wordt de chocolade gekoeld tot 27°C/28°C en daarna wordt de chocolade weer verwarmd tot de verwerkingstemperatuur is bereikt.

Dit systeem heeft vele voordelen in vergelijking tot het tempereren door toevoeging:

  • De totale hoeveelheid wordt verwarmd tot boven de 43°C;
  • Homogeen produkt door het roerwerk;
  • De machine is geheel afgesloten, zonder beïnvloeding van luchtvochtigheid of temperaturen van buitenaf.
  • Capaciteit van charge tempereermachines: 12, 20 65 en 150 kg.

De continu tempereermachines geven een constante hoeveelheid getempereerde chocolade. Dit betekent 24 uur per dag vers getempereerde chocolade

  • Capaciteit van de continu tempereermachines van 100 to 6.600 kg/uur.

Indien u meer informatie over dit product wenst, kunt u dit aangeven op het contactformulier.